miercuri, 22 martie 2017

Juniori la fotbal , seniori la bautura

Scandalul de astazi de la nationala U21 pare sa fi animat putin site-urile de cancan-sport . Era nevoie de asa ceva pentru ca se cam instalase linistea . Mi se pare ciudat rau cand stirea zilei in sport este accea ca 4 juniori U 21 au fost trimisi acasa deoarece au fost prinsi consumand bauturi alcoolice in cantonament . Voua vi se pare un asa mare eveniment sportiv ce merita detaliat pe larg ??
In primul rand este vorba de niste tineri care nu au realizat nimic in sport , tinere sperante romanesti care vor ramane asa tinere pana la 25-26 de ani cand se vor transfera prin China , Emirate sau cine stie ce alte campionate exotice . Se vor intoarce in tara pe la 28-29 ani , vor mai bate 2-3 ani mingea pe ''maidanul'' Ligii 1 si apoi se vor retrange "in glorie" . Hai sa analizam situatia asa la rece . Cine sunt actorii principali ? Pai ..Nedelcearu , Patrick Petre , Dudea si Olteanu . Daca nu esti fan dinamovist sau mai rau , nu esti pasionat de Liga 1 te vei intreba sigur : cine sunt domnule invidizii astia ? Nedelcearu a ajuns deja la varsta de 21 ani . Trofee la echipa de club ? 0 ! Realizari la echipele de juniori ale nationalei ? Tot cam 0 . Presa il transfera anual in Italia pe la Sampdoria sau alte cluburi . In cele din urma ramane la Dinamo . Can acesta este CV-ul lui Nedelcearu ...daca stiti voi alte realizari va rog sa ma completati..nu ma supar . Patrick Petre trebuia sa ajunga la inceputul campionatului pe la Concordia Chiajna , a ramas in lotul lui Dinamo si a prins cateva minute cu Steaua in cupa ( parca ) . La rubrica realizari trecem si la el un mare 0 . Olteanu este imprumutat in Liga a II a dupa ce nu s-a putut integra in lotul lui Dinamo si sincer sa fiu dupa evolutiile din Liga a doua care au fost foarte rare si acolo nu cred ca va mai ajunge inapoi . Dudea este alaturi de Petre una din sperantele celor de la Dinamo , sunt sperante de 2-3 ani dar nu prin echipa mai deloc . Prima oara a fost injurat Rednic ca nu ii promoveaza , apoi Andone . Se pare insa ca nici Contra nu prea mizeaza pe ei .
Dupa aceasta scurta analiza va intreb eu : credeti ca acesti tineri merita o asa mare atentie ? In afara de faptul ca au semnat un contract cu un club de fotbal si mai apar cu numele pe la TV , ce ii deosebeste ce tinerii din ziua de astazi ? Multi vor spunea ca sunt tineri si fara experienta si au luat si ei cateva guri de alcool si nu trebuie sa facem atat caz . Eu nu cred ca faptul ca au consumat alcool este lucrul grav ci faptul ca fiind tineri si fara experienta nu isi vad de cariera . Faptul ca sunt indisciplinati si infatuati ca sunt mari fotbalisti , acesta este lucrul cel mai grav . Si nici macar acest lucru nu ar trebuii sa ii faca vedete in presa .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu