luni, 27 martie 2017

Romania doar egal cu Danemarca ,0-0.Suntem nascuti obositi

Inaintea meciului am urmarit doua sau trei emisiuni de specialitate pe la TV . Atat moderatorii cat si invitatii faceau calcule . Toate calculele includeau clar victoria impotriva danezilor . Specialistii in fotbal se uitau mai mult la meciul Poloniei in Muntenegru unde sperau la o victorie ai echipei lui Lewandowsky . Ca mai mereu in ultimii ani suntem cu calculele, cu dependeta de rezultatele adversarilor si mai putin cu ochii la ceea ce putem si la ceea ce facem noi pe teren prin propriile puteri .
La nevoia de victorie pe care o aveam ma asteptam sa atacam din primul minut sau cel putin sa avem un joc de pase consistent si o posesie superioara danezilor . Stiu ca veti spune ca nu posesia conteaza ci rezultatul . Este foarte adevarata si aceasta afirmatie doar ca in cazul de fata nu cred ca se aplica . Cam greu de crezut ca danezii sa se avante in atac si sa lase spatii in defensiva . Sa fim seriosi , nu sunt nici ei niste specialisti in a construi faze de atac.Dar iata ca in seara aceasta ne-au fost superiori la posesie , chair si la ocazii . Explicati-mi voi ca eu nu prea ma pricep . Cum sa joci cu gandul la victorie si sa sfarsesti cu un 0-0 chinuit cu o posesie superioara a danezilor si cu mai multe ocazii clare de poarta ale scandinavilor .
Daca in prima repriza diferenta nu a fost chiar atat de vizibila si am mai ''innotat'' si noi cum am stiut spre poarta adversa , in repriza secunda am cedat clar initiativa iar pe final am avut un noroc imens la actiunile de atac ale danezilor . Daca nu ma insel , dupa ultimele rezutlate suntem egalii Armeniei in clasament ? Vi se pare normal ?
Din punct de vedere al jocului mie mi se pare perfect normal . Dar din punct de vedere al promisiunilor si al pretentilor ? Nu avem noi jucatori adevarati ? De fiecare data cand presa sau alti oameni din fotbal au incercat sa-i arate cu degetul pentru meciurile nereusite , s-a gasit cineva sa le sara in aparare, sa ii scoata nevinovati . Vreti sa spuneti ca si in seara asta au fost altii de vina ? Haideti sa urmarim atenti fazele din meci . In majoritatea duelurilor , danezii au fost primii . Indiferent ca scandinavii au atacat sau au fost in defensiva , au fost mai determinati si mereu primii la minge .Faptul ca sunt o echipa masiva ce mizeaza pe jocul la cap era cunoscut . Dar ce ne facem cu fazele jucate la firul ierbii unde teoretic ai nostrii trebuiau sa fie mereu cu un pas in fata ? Asa inalti si lenti , danezii ne-au dominat fara probleme si la mingile pe jos . Voi ati inteles de ce Keseru dupa jocul facut si ratarile avute a stat 70 de minute pe teren ?De ce Tatarusanu incerca mereu sa inceapa constructia unei faze prin pase la fundasi daca acestia cand prindeau mingea dadeau sa scape de ea ? Acesta metoda de a scapa de responsabilitate prin a arunca mingea in speranta ca iese o faza reusita o vedem de multa vreme indiferent de antrenor . Aceasta metoda este caractestica fotbalistului roman care indiferent ca este in teren sau nu paseaza responsabilitatea altora . Asa considera el ca isi face datoria . Aruncatul responsabilitatii pe umerii altora este singura tactica cunoscuta si sigura in acest moment la nationala . In rest , 0 fotbal , 0 daruire , 0 determinare , 0 luciditate , 0 inteligenta in joc .Nu scriu aceste lucruri pentru a critica , pur si simplu nu ma mai intereseaza aceasta echipa nationala . Scriu doar despre ce am vazut si nimic mai mult .
Si inca un lucru inainte de a incheia . Sa ne mai lase cu vesnica reconstructie a echipei nationale . Nu poti construi sau reconstrui cand nu ai materiale . Nu poti face ceva din nimic ca doar nu esti Dumnezeu . Si...sa fim sinceri si seriosi ,noi nu avem ''materiale'' sa construim . Vreti sa vedeti ce vine din urma ? Uitati-va la Nedelcearu,Olteanu,Petre si Dudea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu