marți, 14 martie 2017

Simona Halep paraseste turneul de la Indian Wells

Sa va spun sincer nu prea voiam sa public acest mic articol . In primul rand pentru ca tenisul de camp nu este unul din sporturile mele forte . Recunosc ca ma uit la tenis doar cand sunt meciuri foarte , foarte importante pentru noi romanii. Si uneori urmaresc finalele care imi suna mie interesante . De aici puteti deduce cam cat de des am tangente cu acest sport . In al doilea rand nu voiam sa public articolul pentru ca foarte multa lume dupa acest meci isi manifesta dezamagirea pentru ''peformanta'' Simonei din America . Din pacate si eu fac parte din aceasta categorie . Nu vreau sa o blamez pe Simona sau prin articolul acesta sa fac uitate performantele ei de pana acum si bucuriile care ni le-a adus tuturor . Din pacate insa , se pare ca de ceva vreme Simona nu mai gaseste cadenta anilor trecuti . Nu stiu daca accidentarile sunt motivul principal sau pur si simplu Simona a atins nivelul maxim la care putea ajunge in tenis . Imi aduc aminte ca acum 4-5 ani Simona o invingea pe Angelique Kerber fara probleme de doua ori in acelasi an ( sper sa nu ma insel ) . Daca atunci cineva mi-ar fi spus ca Angelique va ajunge in viitorul apropiat numarul unu mondial iar Simona va ramane in spatele ei i-as fi spus ca eu unul nu ma pricep la tenis dar el habar nu are despre fenomen . Iata insa ca acest lucru s-a intamplat . Angelique a crescuc nivelul jocului sau , a profitat poate si de conjuncturi si a ajuns pe locul 1 . Simona , din pacate a ramas cu sperantele . Am zis initial ca poate de vina este sperietoarea Serena Williams sau Maria Sharapova . Ca sunt jucatoare masive , cu experienta care nu pot fi doborate usor . Iata insa ca Angelique a reusit sa se cocoteze acolo sus , iar Simona nu . Ceea ce este insa mai dureros pentru noi romanii este ca tenismena noastra este iesita din forma si accidentata astfel ca sperantele sa o vedem acolo sus de tot in top sunt din ce in ce mai mici .
Infrangerea de la Indian Wells in fata Kristinei Mladenovic se pare ca o va costa pe Simona locul 4 WTA .Pentru mine unul nu are importanta ca jucatoarea noastra mai pierde 1-2 locuri in ierarhie , Modul in care a pierdut insa acest meci in fata numarului 21 WTA a fost insa unul destul de ingrijorator . Un 6-3 , 6-3 in care Simona a alergat mai mult sa salveze mingile de meci , asta ma doare . Acest meci nu ne da sperante deloc pentru turneele urmatoare dar poate ar trebuii totusi sa ne dam si noi un restart . Sa nu incepem sa urmarim turneul vazand-o pe Simona direct in finala ci sa ii urmarim evolutia meci de meci si sa ne bucuram pentru fiecare victorie . Poate ca atunci vom avea parte de surprize ( placute ) . Cine stie ?
Cred ca ar trebuii sa fim mandrii de ce a realizat Simona pana acum , sa fim constienti de faptul ca cu greu o alta sportiva din Romania va mai atinge performantele ei in viitorul apropiat . Poate ca prinvind lucrurile astfel trecem mai usor peste infrangerile dureroase , scade numarul celor care o injura pe Simona si creste si jocul ei pe vitor . Gandurile bune sigur vor aduce si lucruri bune .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu