joi, 16 martie 2017

PSG vs Barcelona sau Monaco vs City ?

Am o mare curiozitate pentru ca dupa meciul de aseara parerile sunt impartite dar si bine argumentate . Care dintre cele doua infruntari vi s-a parut mai palpitanta si mai interesanta ? ''Remontada" Barcelonei sau calificare celor de la Monaco ?
Eu as merge pe calificarea celor de la Monaco si in cele ce urmeaza vreau sa imi argumentez putin opinia . As incepe cu turul celor doua optimi : PSG vs Barcelona 4-0 si Manchester City vs Monaco 5-3 . Este clar ca in ambele meciuri s-au inscris foarte multe goluri si in concluzie ambele au fost spectaculoase . Totusi , in meciul tur Barcelona nu s-a ridicat la nivelul pretentiilor fiind clar dominata de PSG . In prima repriza Barcelona a facut un joc incredibil de slab la mijlocul terenului , am observad foarte multe greseli de pasare , pozitionare, chiar si Messi ''contribuind" la inscrierea primului gol , ma asteptam ca in partea secunda prestatia echipei spaniole sa fie una consistenta . PSG a aratat insa o determinare extraordinara si in repriza a doua a si a fost clar superioara Barcelonei , scorul final fiind unul corect tinand cont de ceea ce s-a intamplat pe teren . In City vs Monaco lucrurile au stat insa diferit . Ambele echipe au fost preocupate sa inscrie ,sa joace ofensiv . Daca la City ma asteptam deoarece il au antrenor pe Guardiola , Monaco m-a suprins cu elanul ofensiv aratat . Recunosc ca nu am urmarit atent evolutia celor de la Monaco si dupa rezultate obtinute in grupe nu ar fi fost normal sa raman suprins . Insa, ma gandeam ca fiind un meci eliminatoriu , jucatorii din principat ar putea evolua mai prudent tinand cont ca joaca in deplasare si au in fata o echipa cu o forta ofensiva extraordinara . Se pare insa ca vechea zicala : "cea mai buna aparare este atacul" a functionat si pentru cei de la Monaco . Astfel ca timp de 75 de minute eu cred ca Monaco a fost superioara celor de la City conducand in repetate randuri pe tabela de marcaj . S-a terminat in cele din urma 5-3 pentru City intr-un meci care dupa parerea mea a fost superior calitativ celui dintre PSG si Barca .
In retur , Barca a reusit sa intoarca infrangerea din tur si sa castige cu 6-1 dupa ce prin minutul 70 era doar 3-1 si sinceri sa fim nu cred ca mai spera cineva ca Barcelona sa se mai califice . Este clar ca Barca a fost ajutata si de arbitrii sa se califice mai ales in finalul meciului dupa penalty-ul facut cadou lui Suarez . Totusi , asta nu scuza jocul celor de la PSG care stiind ce echipa au in fata au sperat ca 4-0 din tur este suficient . Daca in tur Barcelona nu a contat , in retur PSG a fost echipa foarte slaba . In celalat meci insa lucrurile au stat diferit . Monaco s-a avantat in ataca inca de la inceput , la pauza fiind calificata in faza urmatoarea dupa doua goluri inscrise . In repriza a doua , City a revenit si timp de 25 de minute a dominat jocul avand cate o ocazie mare de a inscrie la 3-4 minute . Urmarind meciul aveam senzatia ca City poate inscrie la fiecare faza de atac astfel ca golul lui Sane a venit firesc . Monaco parea o echipa resemnata , fara putere , fara idei in atac . A venit insa faza fixa din minutul 77 din care francezii au facut 3-1 acest gol rezolvand paradoxal si erorile defensive .
Concluzionand pot spune ca mult mai spectaculoasa a fost calificarea celor de la Monaco decat remontada Barcelonei pentru ca atat Monaco cat si City au jucat extraordinar in ambele partide neavand sincope ca Barca sau PSG .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu